In cartea Consiliere Parentala- Prevenirea balbaielii si cronicizarea ei, scrisa de Anne-Marie Simon, autoarea spunea: "Printre parintii pe care i-am primit, noua dintre mame erau logopezi, doua psihologi" si cita una dintre aceste mame: "Mi-ati permis sa-mi acord un ragaz. In sfarsit m-am jucat fara sa-l invat ceva, invatand eu insami sa gasesc placerea in asta, intrucat nu mai aveam acest scop."
Este important sa ne simtim bine in preajma copiilor, iar uneori sa ne dam voie doar sa ne jucam, fie ca suntem in rolul de parinti, fie ca suntem in rolul de terapeuti! Parearea mea. :) Uneori nu este usor, dar este folositor...
In seara aceasta am avut din nou ocazia sa ma joc cu un copil drag mie, un copil pe care nu trebuie sa-l invat ceva in mod deosebit si de la care invat cate ceva de fiecare data.
Dupa ce a luat un sac cu jucarii depozitate intr-un colt, a ales cateva, apoi mi-a spus ca are nevoie de o hartie pentru scrisori. I-am dat o hartie mica pe care a pus-o intr-o cutie de scrisori improvizata si mi-a intins-o spunand: "Livrare speciala!"
Am luat hartia alba si am inceput sa "citesc," cam nesigura pe mine: "Draga Irina, imi place sa ma joc cu tine si imi place sa ma gadili."
Am pus "scrisoarea" inapoi si i-am spus: "Livrare speciala!"
Iar el a citit: "A, te iubesc de nu mai pot"
Am continuat: "Draga Irina, si eu te iubesc!"
Copilul: "Draga A, ti-am imprumutat niste jucarii si nu mi le-ai dat inapoi."
Eu: "Draga Irina, stiu ca am luat jucarii de la tine si ca nu ti le-am dat inapoi, dar nu stiu aproape niciodata cand ne vedem ca sa le iau la mine sa ti le dau, dar am grija de ele si ti le voi da inapoi."
Copilul zambind anunta: "Asta e ultima! Draga A, vreau sa-ti imprumut 100 de jucarii!"
Si astfel, copilul a discutat prin intermediul unui joc creat de el, despre o tema pe care i-ar fi fost un pic greu sa o abordeze direct. :)
Si sa nu uitam, in aproape 2 ore de joaca libera am ras pe saturate si mi-am incarcat bateriile!
Multumesc A! :)