duminică, 3 ianuarie 2016

Irina Bădeancă, logoped in Focșani. ”V-ati mutat aici de tot?”

        In urma cu 8-9 luni anuntam ca am hotarat sa parasesc Bucurestiul, orasul in care am invat, am muncit, m-am jucat, am trait si m-am bucurat de oameni frumosi in ultimii aproape 10 ani. Da, a fost o miscare curajoasa si da, a presupus niste munca. Atat in ceea ce priveste un sfarsit, cat si in ceea ce priveste un nou inceput. Dar, da, incurajez toti specialistii care considera ca au invatat suficient intr-un oras mare si se gandesc sa se mute intr-un oras mai mic, sa faca pasul acesta daca asta este ceea ce-si doresc.

Sunt in Focsani de 6 luni si am inceput sa lucrez din prima zi in care m-am mutat. Recunosc, s-ar putea sa aiba si Universul ceva de a face aici, asa cum spunea o buna prietena de-a mea. :) 
Deci, pentru cei care au nevoie de un pic de curaj sau de idei, am inceput prin a lucra in colaborare cu CADI Eleutheria in proiectul Link la primul job, pe un post de consilier de orientare profesionala pentru elevi de cls. a XI-a si a XII-a. A fost un proiect fain, in care am intalnit oameni frumosi si dedicati muncii si obiectivelor lor. Proiectul m-a ajutat/fortat sa ies din casa si sa cunosc orasul si oamenii :) De asemenea, am descoperit o alta fata a adolescentilor! Si sunt recunoscatoare pentru asta!

Apoi, am  facut evaluari logopedice gratuite in cadrul Bibliotecii Judetene "Duliu Zamfirescu", sectia pentru copii, si impreuna cu colega mea Cătălina Cristoiu am organizat Clubul de Joc si Joaca pe perioada vacantei, in Biblioteca. 

In scurt timp am inceput sa-mi desfasor activitatea la cabinet. 
Catre finalul anului, draga mea, Irina Mărăcineanu, medic psihiatru a venit in Focșani si a dat startul primei sesiuni de evaluari medicale psihiatrice pentru copii. Urmatoarea sesiune va fi anul acesta, in februarie, si doamna doctor va continua sa vina periodic pentru evaluari si consultatii. 

Undeva pe acest drum, colega mea, medic ortodont  din Bucuresti, Carmen Coman,

 mi-a recomandat-o pe colega sa, Dr. Anca Nedelcu in al carei cabinet m-am simtit aproape ca intr-o gradinita.  

Tot in aceste 6 luni am mai facut ceva. Am participat ca psiholog in Tabara pentru copii hipoacuzici organizata de Asociatia Audiologos, unde am facut activitati cu copiii, dar cel mai important, am avut sesiuni de discutii cu parintii.... care au fost minunate si pline de emotie!
 
Am tinut cursuri de dezvoltare personala pentru persoanele care lucreaza cu copii cu dizabilitati in Craiova si in Constanta. Cursuri care vor continua si in acest an.
.... Deci, da, m-am mutat aici de tot! Si da, am continuat sa fac ceea ce imi place: sa conectez oameni, sa lucrez cu copii si sa fac grupuri de dezvoltare persoala/cursuri. Deci da, se poate! Este nevoie de specialisti peste tot!

Si cu aceasta ocazie, as vrea sa multumesc tuturor oamenilor din jurul meu, pentru ca fiecare in parte au pus, pun si vor pune cate o caramiduta la ceea ce sunt si ceea ce am de dat mai depate. Fie ca sunteti parinti, copii, colegi, prieteni, oameni dragi si, nu in ultimul rand, propria mea familie! De la fiecare am invatat cate ceva, ceva ce transmit mai departe catre altcineva care are nevoie "aici si acum!". 

Mulțumesc oameni dragi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu