sâmbătă, 21 aprilie 2012

Vacanta sau terapie? Ce alegem?

Astazi o pitica mi-a facut ziua mai buna si mi-a reconfirmat o ipoteaza.

Intrucat a fost Pastele si toata lumea a avut vacanta, pitica a mers impreuna cu parintii la bunici de unde a venit cu un zambet pana la urechi si m-a molipsit si pe mine.

Ipoteza era ca este important pentru copiii care fac terapie sa aiba o vacanta la doua-trei luni. 
Iar atunci cand spun vacanta nu ma gandesc doar la a nu mai face terapie ci si la a merge undeva unde sa poata alerga in voie, unde sa respire aer curat, sa se joace cu bunicii sau cu verisorii, sa vada animale...
Uneori parintii copiilor care fac terapie considera ca mergand in vacanta cu copilul acesta pierde; pierde o saptamana sau doua de terapie, deci ocazia de a invata.
Totusi,  mie parcatica mi-a demonstrat, atat azi cat si in alte dati, ca o vancanta la doua-trei luni este mai mult decat bine venita.

In timpul terapiei copiii depun un efort pentru a invata la fel cum noi depunem efort in meseriile noastre. Iar asa cum noi avem nevoie de vacanta, la fel au nevoie si cei mici. Dar spre deosebire de noi care suntem "oameni mari" ei sunt "oameni mici" ceea ce cred eu ca inseamna ca au nevoie de vacante putin mai dese decat noi.

Bun revenit din vacanta tuturor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu